Home | Ontdek alles over de zwarte Cane Corso

Ontdek alles over de zwarte Cane Corso

⏱ Leestijd: 4 minuten

De Cane Corso is een Italiaanse hond die groot, sterk en atletisch is. Daarnaast is hij ook nog eens heel waakzaam, zelfverzekerd en actief. Hij hecht zich sterk aan zijn gezin en zal zijn best doen om zijn baasjes te beschermen. Dat komt deels door zijn verleden. Cane betekent hond en Corso betekent landgoed omheind met hek.

Dit ras werd dus vooral gebruikt om land en vee te beschermen tegen wolven en dieven. Omdat het zo’n grote hond is en hij vroeger actief werd gebruikt, heeft hij veel beweging nodig om al zijn energie kwijt te kunnen. Dit prachtig ras kom je tegen in verschillende kleuren. Een van deze kleuren is uiteraard zwart. In dit artikel lees je alles over de zwarte Cane Corso.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cane Corso nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cane Corso!

Zwarte Cane Corso

Een Cane Corso kan verschillende kleuren hebben, waaronder dus zwart. Dat betekent niet dat de hond dan helemaal van top tot teen zwart is. Dit ras heeft namelijk een kenmerkend kleurenpalet dat bij bijna elke hond ongeveer hetzelfde is. Zo heeft een Cane Corso meestal ook één of meerdere witte vlekken.

Ten eerste zit er een witte vlek op de borst. Deze is bijna altijd lang en verticaal, maar hij kan ook redelijk kort zijn. In elk geval is hij langer dan dat hij breed is. Hier kun je een Cane Corso aan herkennen. Deze witte vlekken kunnen ook nog op andere plekken voorkomen zoals de voeten en op de neusbrug van de hond.

Daarnaast heb je ook nog gestroomde honden. Deze hebben niet één kleur, op die witte vlekken na, maar hebben een aantal verschillende kleuren. Dit kan bijvoorbeeld zwart en bruin zijn, maar het kan ook gaan om verschillende tinten zwart. Deze wisselen elkaar af in lange strepen.

Een gestroomde vacht wordt daarom ook wel een gestreepte vacht genoemd. Dit komt echter niet zomaar bij elke kleur voor. Zo zul je geen gestroomde Cane Corso tegenkomen bij zowel grijze als bruine tinten heeft.

Welke kleur de ogen van een Cane Corso hebben, hangt meestal af van de kleur van de vacht. Hoe donkerder deze is, hoe donkerder de ogen over het algemeen ook zijn. Bij een zwarte Cane Corso horen dus ook donkere ogen. Het maakt voor de prijs niet uit of je Cane Corso nou zwart, grijs of bruin van kleur is. Ook bepalen de kleuren niet het karakter van de hond. Je Cane Corso is een hele lieve hond, of hij nou een zwarte of een bruine kleur heeft!

Zwart bij een bruine Cane Corso

Wel zie je bij een bruine Cane Corso ook nog wat zwart terug op het lichaam. Dit is dan niet per se in zijn vacht, maar in zijn gezicht. Een ander kenmerk van de Cane Corso is namelijk dat ze een masker hebben. Dit hebben ze natuurlijk niet echt, maar de voorkant van hun kop heeft dan een zwarte kleur, waardoor het wel net lijkt alsof ze een mondmasker op hebben. Deze zwarte kleur bedekt dan de snuit en de lippen van de hond. Dit masker mag zich echter niet doortrekken tot na de ogen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Cane Corso wordt ook uitgebreid behandeld in Cane Corso Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zo blijft de vacht van je Cane Corso mooi zwart

Misschien denk je wel: ah, het maakt niet zoveel uit als de vacht van mijn zwarte Cane Corso vies wordt, want dat zie je toch niet. Nou, dat heb je dus mooi fout! Ongeacht de kleur van je hond, moet je hem natuurlijk wel goed blijven verzorgen. Hier horen ook wasbeurten bij.

Dit kun je van tijd tot tijd doen, maar vooral wanneer jullie net een flinke wandeling hebben gemaakt, je hond heeft gezwommen of wanneer hij net door de modder heeft gerold. Zijn vacht wordt hier namelijk vies van en dit moet natuurlijk ook weer schoon worden gemaakt.

Dit doe je door lauwwarm water te gebruiken en door een speciale hondenshampoo te gebruiken. Laat deze shampoo goed op de huid inwerken zodat ook deze optimaal wordt verzorgd.

Je Cane Corso heeft een dikke en glanzende vacht. Om dit te behouden, moet je hem ook regelmatig borstelen. Dat is helemaal niet erg om te doen. Sterker nog, je hond zal er waarschijnlijk alleen maar blij mee zijn! Op deze manier worden de oude, losse haren uit de vacht gehaald waardoor deze mooi en netjes blijft. Het is het beste om je hond wekelijks te borstelen.

Dit kan met een gewone borstel, maar je kunt ook een speciale hondenborstel hiervoor gebruiken. Vergeet vooral ook niet de plekjes achter zijn oren en rondom zijn koppie mee te nemen, want deze worden vaak vergeten. Borstel ook altijd van voor naar achteren en het is natuurlijk het handigste als je dit buiten doet. Anders komen al die losse haren in je huis terecht en dat wil je natuurlijk liever niet hebben!

Leer alles over jouw lieve Cane Corso

Wil je álles leren over jouw Cane Corso? Bekijk dan ook het Cane Corso Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond.

Klik hier om het boek te bekijken

Ondanks dat de Cane Corso een redelijk dikke vacht heeft die ervoor zorgt dat je trouwe viervoeter goed beschermd, kan het nog wel eens voorkomen dat je hond toch wat krasjes of andere wondjes oploopt. Het is namelijk een avontuurlijke hond die nergens bang voor is. Een doorn, wat prikkeldraad of iets anders dat scherp is zal hem dus niet afschrikken.

Check daarom vooral na een wandeling of je Cane Corso iets opgelopen heeft. Vooral de oren, ogen en de rest van het gezicht zijn belangrijk om te controleren. Als hij hier namelijk wondjes heeft, moeten ook deze in de gaten gehouden worden. Wanneer ze vies worden, kunnen ze overgaan tot infecties en dit wil je natuurlijk voorkomen. Door op deze manier goed voor je hond te zorgen, blijft ook zijn vacht mooi zwart en stralend.

Verzorgen van binnenuit

De vacht van je Cane Corso blijft niet alleen mooi zwart door hem te borstelen en te wassen. Ook de rest van de verzorging speelt een grote rol in dit proces. Zo moet je ervoor zorgen dat je hond genoeg eet en de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Wanneer je hond ziek is, zie je dit meestal al snel aan zijn vacht.

Deze wordt dan namelijk dof. Als dit gebeurt, kun je het beste naar de dierenarts gaan.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Cane Corso?

Bekijk dan het Cane Corso Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cane Corso wilde weten in één compleet e-book!”

Cane Corso Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Cane Corso!

  • Wil je een Cane Corso kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cane Corso zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cane Corso trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cane Corso de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cane Corso en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cane Corso Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Cane Corso Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Cane Corso Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload