Home | De verschillen tussen een Cane Corso reu en teef (handige info)

De verschillen tussen een Cane Corso reu en teef (handige info)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Oké, je hebt eindelijk besloten dat je een hond wil kopen. Vervolgens heb je ook de keuze gemaakt voor het ras en wil je een Cane Corso kopen. Dan komt de volgende vraag, namelijk: welk geslacht wil je hebben? Wil je liever een reu of een teefje? Een mannetje of een vrouwtje? Wat zijn de verschillen tussen de twee geslachten, als deze er überhaupt al zijn?

Zitten deze verschillen alleen in de lichaamsbouw of gaat het nog verder dan dit? Dit zijn belangrijke dingen om over na te denken en bij stil te staan wanneer je een nieuwe hond gaat kopen en zeker bij een Cane Corso, want dit is geen gemakkelijk ras en vereist wel de nodige ervaring en gewichtigheid! Lees snel verder om te kijken of je beter een reu of een teefje aan kunt schaffen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cane Corso nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cane Corso!

Uiterlijke verschillen tussen een reu en een teefje

Net zoals bij mensen zitten er ook bij honden verschillen tussen de mannetje en het vrouwtje. Laten we beginnen met de verschillen in het uiterlijk van de hond. Een teefje is over het algemeen namelijk een stukje kleiner dan een reu. De honden moeten natuurlijk wel voldoen aan de rasstandaarden die vast zijn gelegd.

Zo mag een reu een schofthoogte hebben van tussen de 64 centimeter en de 68 centimeter. Een teefje is dus iets kleiner en mag een schofthoogte hebben van tussen de 50 centimeter en de 64 centimeter.

Omdat een teefje wat kleiner is, weegt zij over het algemeen ook minder dan een reu. Een teefje mag tussen de 38 kilo en de 45 kilo wegen. Een reu mag tussen de 42 kilo en de 50 kilo wegen.

Karakteristieke verschillen tussen een reu en een teefje

Er wordt vaak gezegd dat een teef gemakkelijker is om op te voeden dan een reu. Dit kun je het beste met een korreltje zout nemen. Een teefje is wel anders dan een reu, maar zij hoeft niet per se makkelijker te zijn. Het ligt vooral aan het karakter en deze is vaak afhankelijk van de stamboom. Het is dus ook belangrijk om te kijken naar de ouders van je hond.

Als je een teefje hebt, maar allebei haar ouders waren erg agressief en druk, dan kun je misschien beter een reu hebben die twee hele rustige ouders had. Daarnaast speelt jouw opvoeding natuurlijk ook een grote rol in het karakter van je Cane Corso.

Over het algemeen is het wel zo dat een reu niet alleen zwaarder en groter is dan een teefje, maar ook dominanter. Hier moet je dus wel tegen opgewassen zijn. Als een Cane Corso geen duidelijke baas heeft die niet consequent is in zijn opvoeding, kan hij zijn eigen ding gaan doen. Door hem dus streng en consequent op te voeden, luistert hij beter naar het baasje en zal hij ook beter gehoorzamen.

Er wordt ook wel eens beweerd dat een teefje aanhankelijker is dan een reu. Ook dit heeft natuurlijk met de opvoeding en de omgeving van het beestje te maken. Over het algemeen is de Cane Corso niet per se een ras dat heel graag knuffelt met zijn baasjes, hoe toegewijd ze ook zijn. Dat wil niet zeggen dat een Cane Corso niet van knuffelen kan houden. Dit ligt echt aan hoe jij je hond behandelt.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Cane Corso wordt ook uitgebreid behandeld in Cane Corso Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De loopsheid van een teef

Iets waar veel mensen niet aan denken, is dat een teefje twee keer per jaar loops wordt. Dat hebben toekomstige baasjes misschien nog wel in de gaten, maar niet iedereen beseft hoe vervelend dit kan zijn. Deze periode duurt zo’n drie weken en het kan voor flink wat ongemak zorgen. Net als de mens wordt de hond dan namelijk ongesteld.

Tijdens deze 21 dagen kan het teefje dus redelijk wat bloed verliezen. Het is handig om hiervoor een loopsheidbroekje aan te schaffen zodat niet je hele huis onder het bloed van je Cane Corso zit.

Als je je teef niet hebt gesteriliseerd, is het het beste om haar in deze periode niet zomaar los rond te laten lopen. Wanneer je geen nestje wil maken, wordt er daarom dan ook bijna altijd geadviseerd om je hond te laten steriliseren. Dit brengt namelijk redelijk wat voordelen met zich mee. Zo heeft een Cane Corso teefje die gesteriliseerd is bijvoorbeeld minder kans op melkkliertumoren.

Welk geslacht past beter bij welk baasje?

Zoals hierboven al kort wordt genoemd, is een reu over het algemeen iets dominanter dan een teefje. Het is dan ook belangrijker dat het baasje sterker is dan de hond en vooral bij zo’n grote hond als de Cane Corso. Dit betekent niet alleen fysiek sterker, maar ook mentaal. Omdat een reu dominanter is, wil hij dit ook laten merken.

Zijn baasje moet dus echt boven hem staan en hier consequent in zijn. Vraag jezelf dus eerst af of jou dit wel echt gaat lukken voordat je een beslissing maakt tussen een reu en een teef. Ook wanneer je wat ouder bent of fysiek niet meer heel sterk bent, is een teefje misschien de beste keuze voor jou. Vooral tijdens het uitlaten van je hond moet je in staat zijn om hem tegen te kunnen houden wanneer hij ineens weg wil rennen.

Leer alles over jouw lieve Cane Corso

Wil je álles leren over jouw Cane Corso? Bekijk dan ook het Cane Corso Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond.

Klik hier om het boek te bekijken

Hoe komt het dat de Cane Corso zo statig is?

Een Cane Corso is dus een vrij statige, sterke en dominante hond. Hoe komt dat eigenlijk? Nou, dat heeft te maken met zijn geschiedenis. Vroeger werd de Cane Corso gebruikt op het de boerderij om het vee en het land te beschermen tegen dieven en tegen wolven. Ze moesten dus flink van zich afbijten, letterlijk.

Hierdoor zijn ze voor niemand bang en doen ze er alles aan om hun baasje te beschermen. Daarnaast werden ze vroeger ook wel eens gebruikt voor gevechten. Ze werden dan in een arena gestopt en moesten vechten tegen wilde zwijnen. Deze dingen zie je nog steeds terug in het karakter van dit ras. Natuurlijk zijn ze niet meer zo agressief als dat ze vroeger waren, maar het zijn nog steeds hele stevige honden die niet echt geschikt zijn voor mensen die nog nooit eerder een hond hebben gehad.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Cane Corso?

Bekijk dan het Cane Corso Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cane Corso wilde weten in één compleet e-book!”

Cane Corso Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Cane Corso!

  • Wil je een Cane Corso kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cane Corso zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cane Corso trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cane Corso de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cane Corso en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cane Corso Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Cane Corso Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Cane Corso Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload