Home | Een Cane Corso puppy kopen en in huis halen (must read)

Een Cane Corso puppy kopen en in huis halen (must read)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een puppy is natuurlijk hartstikke leuk en al helemaal wanneer het om een Cane Corso gaat! Deze honden zijn namelijk hartstikke lief en brengen graag veel tijd door met hun baasje. Samen een flinke wandeling maken of lekker spelen in de tuin: je kunt je Cane Corso niet gelukkiger maken.

Maar als je dan eindelijk hebt besloten dat je een Cane Corso puppy wil kopen, begint het avontuur pas. Want waar kun je het beste een puppy kopen? Waar moet je op letten en in hoeverre moet je je huis voorbereiden op de komst van je nieuwe huisgenoot? Dat lees je allemaal hieronder.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cane Corso nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cane Corso!

Hoe koop je een puppy?

Yes! Je hebt eindelijk besloten dat je een puppy wil gaan kopen. Houd er wel rekening mee dat hier ontzettend veel bij komt kijken. Ten eerste moet je uiteraard beginnen met het kopen van de puppy zelf. Want hoe koop je eigenlijk een puppy? Vooral bij rashonden, in dat geval dus de Cane Corso, kun je niet zomaar naar het asiel of naar een dierenwinkel gaan.

Er zijn verschillende manieren waarop je een een nieuwe puppy kunt kopen. Zo kun je een nestje zoeken via Facebook of Marktplaats, maar je kunt ook naar een fokker gaan.

Eén van de manieren om een puppy te kopen, is door te reageren op een advertentie op Marktplaats. Dit heeft verschillende voordelen, maar ook wat nadelen en het vergt dan ook enige onderzoek als je via Marktplaats een hond koopt. Laten we beginnen met de voordelen.

Het aanbod op Marktplaats is redelijk groot, waardoor je waarschijnlijk al binnen een korte tijd een puppy op kunt halen. Dit is natuurlijk fijn, want als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om een Cane Corso puppy te kopen, wil je hem natuurlijk ook zo snel mogelijk in huis hebben. Daarnaast kost een Cane Corso puppy op Marktplaats meestal minder geld dan wanneer je hem bij een erkende fokker koopt.

Helaas heeft Marktplaats ook wat nadelen, want het is ook een platform voor mensen met slechte intenties en broodfokkers. Zij willen gewoon geld verdienen en kijken bij het fokken niet naar de stambomen, waardoor er veel zieke pups worden geboren of ze halen zieke honden uit het buitenland naar Nederland. Dit zeggen ze natuurlijk niet, maar ze claimen dat de puppy’s gezond zijn en vervalsen eventueel hun paspoort. Zonder dat je het weet, heb je een zieke puppy gekocht en je moet deze dan meestal al snel in laten slapen.

Gelukkig moet je tegenwoordig betalen voor advertenties waarin je honden te koop aanbiedt. Op deze manier is de verkoper minder anoniem, maar het blijft natuurlijk belangrijk dat je zelf ook checkt bij wie je een puppy koopt.

Je kunt dus beter je Cane Corso puppy kopen bij een fokker en dan het liefste een erkende fokker. Dat wil zeggen dat hij aan is gesloten bij ten minste één vereniging voor Cane Corso’s. De fokker moet betalen om lid te zijn van zo’n vereniging en bovendien leggen zij kwaliteitseisen op aan hun leden. Een erkende fokker geeft heel veel om zijn dieren en pluist de stambomen er helemaal op na wanneer hij gaat fokken. Hierdoor weet je dus zeker dat je een gezonde puppy koopt waar je heel lang plezier van kunt hebben.

Let op: De aanschaf, opvoeding en verzorging van jouw Cane Corso puppy (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Cane Corso Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zo weet je of je te maken hebt met een goede fokker

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt checken of je een puppy koopt bij iemand die de juiste intenties heeft wanneer hij zijn hondjes verkoopt. Als je via Marktplaats een Cane Corso puppy wil kopen, kun je controleren of de adverteerder ook nog op andere plekken nestjes heeft staan. Check hierbij ook de woonplaats en kijk dan of er nog andere advertenties zijn geplaatst die dezelfde foto of hetzelfde telefoonnummer hebben. Als dit het geval is, dan kun je beter verder kijken naar een andere aanbieder. Kijk ook altijd goed naar de foto’s.

Als het goed is, staat er bij de advertenties ten minste één foto waar de ouders van de puppy’s duidelijk op staan. Je kunt ook vragen naar informatie over de ouders. Een malafide handelaar zal deze informatie waarschijnlijk niet geven, terwijl het belangrijk is om dit te weten omdat het veel over jouw pup zegt.

Een goede fokker zal je met alle liefde en plezier vertellen over zijn nestje, de ouders van de puppy’s en zijn manier van werken. Ook zal hij zonder problemen die stambomen kunnen laten zien. Fokken is vooral een hobby en hij verdient er dus niet zijn brood mee. Daarnaast hebben goede fokkers vaak een wachtlijst omdat ze niet altijd een nestje hebben.

De moederhond moet namelijk ook af en toe bijkomen en kan natuurlijk niet om de haverklap in verwachting zijn. Kijk er niet raar van op als de fokker jou ook vragen gaat stellen. Hij of zij wil namelijk zeker weten dat zijn geliefde puppy natuurlijk wel op de juiste plek terecht komt.

Leer alles over jouw Cane Corso puppy

Wil je álles weten over jouw Cane Corso puppy? Bekijk dan ook het Cane Corso Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Hoe bereid je je huis voor op een Cane Corso puppy?

Natuurlijk moet je ook je huis voorbereiden op de komst van een nieuwe inwoner. Puppy’s kunnen nogal wild en energiek zijn, dus zorg ervoor dat er genoeg te doen is en dat hij veel kan spelen. Als hij zich gaat vervelen, kan hij namelijk dingen gaan slopen. Dit doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de veiligheid van je hond. Vooral jonge honden vinden het heerlijk om op spullen te kauwen zoals schoenen, speelgoed of sokken. Berg dit dus op zodat je puppy er niet bij kan komen.

Daarnaast is het beter dat je Cane Corso op het begin nog niet op de trap gaat lopen. Blokkeer de trap dus, zodat dit ook niet mogelijk is. Het beste kun je ook alle prullenbakken afsluiten, want dit ras is erg nieuwsgierig en wil graag de inhoud van jouw prullenbak goed bekijken en eventueel op de grond gooien. Zorg er daarnaast ook nog voor dat je tuin goed afgeschermd is zodat je hond niet weg kan lopen en dat hij ook niet bij gevaarlijke spullen of reinigingsmiddelen kan komen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Cane Corso?

Bekijk dan het Cane Corso Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cane Corso wilde weten in één compleet e-book!”

Cane Corso Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Cane Corso!

  • Wil je een Cane Corso kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cane Corso zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cane Corso trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cane Corso de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cane Corso en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cane Corso Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Cane Corso Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Cane Corso Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload