Home | Prijs Cane Corso: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

Prijs Cane Corso: hoe duur is deze hond in de aanschaf? (belangrijk!)

⏱ Leestijd: 4 minuten

De keuze om een hond te kopen, maak je niet zomaar even. Er komt namelijk een hoop bij kijken waar je in eerst instantie misschien niet echt bij stilstaat. Daarnaast speelt de plek waar je een hond koopt ook een grote rol in de prijs van het dier. Ook verschilt de prijs vaak per ras.

Zo heb je duurdere rassen en wat goedkopere rassen. In dit artikel lees je alles over de prijs van een Cane Corso en met welke kosten je verder nog rekening moet houden wanneer je een hond koopt.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cane Corso nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cane Corso!

Kosten: dit is de gemiddelde Cane Corso prijs

De Cane Corso is geen super duur ras, maar de prijzen kunnen wel enorm variëren. Het ligt er een beetje aan waar je je puppy gaat kopen. Gemiddeld betaal je voor een puppy tussen de €800,- en de €1200,-. Wanneer je rond de €800,- zit, heb je waarschijnlijk te maken met een hond die gefokt is door een thuisfokker.

Bij een erkende en betrouwbare fokker die al langere tijd honden fokt, betaal je vaak wat meer. Je betaalt dan misschien wel iets meer, maar je weet ook zeker dat je een gezonde puppy koopt die op een goede manier is gefokt.

Kom je een nestje tegen waarbij de eigenaren meer vragen dan €1200,-? Dan kun je beter even verder kijken. Een Cane Corso kost namelijk echt niet zoveel en je wil natuurlijk niet opgelicht worden. Er zijn genoeg goede fokkers die onder de €1200,- blijven met hun prijs.

Daarnaast moet je ook opletten wanneer een Cane Corso minder dan €800,- kost. Dat klinkt namelijk te mooi om waar te zijn en misschien is dat het ook wel. Er zijn namelijk ook handelaren die zieke puppy’s verkopen. Zij doen dan natuurlijk net alsof ze helemaal gezond zijn en door ze tegen een iets goedkopere prijs dan normaal aan te bieden, zullen ze zo weg zijn.

Voor je het weet zit jij met een zieke hond thuis die of heel veel zorg nodig heeft, of al snel moet worden ingeslapen. Als een Cane Corso dus heel goedkoop aan wordt geboden, kun je jezelf afvragen of dat wel klopt.

Let op: Het kopen of adopteren van een Cane Corso (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Cane Corso Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Waarom is een Cane Corso bij een fokker duurder?

Bij een erkende fokker betaal je over het algemeen het meeste geld voor een Cane Corso. De reden hiervoor is heel simpel. Er gaat namelijk ontzettend veel tijd en energie zitten in het fokken van honden. Een erkende fokker is aangesloten bij een rasvereniging. Hiervoor moet hij waarschijnlijk geld betalen. Bovendien heeft een erkende fokker ook veel onkosten.

Zo moet hij zijn honden laten testen op erfelijke afwijkingen, kost het geld om de moederhond zwanger te laten worden en hij moet natuurlijk ook in het begin voor de puppy’s zorgen. De stambomen moeten helemaal uitgepluisd worden om er zeker van te zijn dat er gezonde puppy’s geboren worden. Daarom is een Cane Corso bij een erkende fokker nou eenmaal iets duurder. Het voordeel hiervan is dat je dan wel zeker weet dat je een gezonde hebt hebt. 

Een oudere hond kopen

Voor een puppy betaal je vaak de hoofdprijs, maar voor een hond die al iets ouder is betaal je vaak wat minder. Deze vind je bijvoorbeeld in het asiel of via een herplaatsing. Honden worden wel eens weg gedaan, maar dat hoeft helemaal niet aan het dier te liggen. Sterker nog, het ligt meestal zelfs aan het baasje.

Deze gaat misschien verhuizen of kan om een andere reden niet meer voor zijn hond zorgen waardoor deze af moet worden gestaan ter adoptie. Het voordeel van zo’n hond is dat hij meestal al is getraind en af is gericht zodat jij dit niet meer zelf hoeft te doen.

Welke kosten komen er nog meer bij kijken?

Met alleen een puppy ben je er natuurlijk nog niet. Er zijn nog meer dingen die betaald en gekocht moeten worden wanneer je een hondje koopt. Zo moet je vaak ook betalen voor de inenting en de registratie van de chip, dat samen zo’n €50,- kost. Als je niet wil dat jij na een tijdje ook met een puppy Cane Corso’s zit, moet je dit natuurlijk ook meteen regelen.

Een sterilisatie kost €350,- en een castratie kost ongeveer €200,-. Natuurlijk moet je ook nog spulletjes aanschaffen voor je nieuwe puppy, zoals een mand om in te slapen, een bench, een riem om hem uit te laten, een halsband, bakjes om uit te eten en te drinken en natuurlijk wat speeltjes.

Daarnaast moet je een puppy vaak op meenemen op een hondentraining of een puppycursus. Zeker bij een Cane Corso is dit heel belangrijk omdat je vanaf het begin consequent moet zijn in zijn opvoeding. Tijdens zo’n training leert hij om goed te gehoorzamen, en hoe hij zich moet gedragen. Zo leert hij bijvoorbeeld om niet achter fietsers aan te rennen en dat hij niet tegen bezoek op moet springen. Zo’n training kost meestal rond de €150,-.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Cane Corso

Overweeg je een Cane Corso te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Cane Corso Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Een hond heb je natuurlijk niet maar even, maar gemiddeld zo’n tien jaar. Dat betekent dus ook dat je tien jaar lang voor je hond moet zorgen. De kosten houden dus niet op wanneer je hem aan hebt geschaft en de belangrijkste spullen hebt gekocht. Je moet de rest van zijn leven ook eten voor hem kopen.

Ook bezoekjes aan de dierenarts horen erbij. Een Cane Corso is gevoelig voor een aantal aandoeningen zoals een heup- of een elleboogdysplasie. De kosten voor de dierenarts kunnen erg duur zijn, dus dit is zeker wel iets om rekening mee te houden wanneer je een hond wil gaan kopen.

Een verzekering voor je viervoeter

Wist je dat het ook gewoon mogelijk is om een verzekering af te sluiten voor je hond? Dat is helemaal niet zo gek, want het kan flink wat geld kosten om een hond te onderhouden. Kijk maar bijvoorbeeld naar zo’n puppytraining. In principe betaal je deze kosten zelf, maar het zou ook goed kunnen dat de verzekering een deel betaalt.

Dit hangt natuurlijk wel af van de manier waarop je verzekerd bent. Ook dierenarts kosten kunnen op deze manier deels of soms zelfs helemaal vergoed worden.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Cane Corso?

Bekijk dan het Cane Corso Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cane Corso wilde weten in één compleet e-book!”

Cane Corso Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Cane Corso!

  • Wil je een Cane Corso kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cane Corso zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cane Corso trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cane Corso de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cane Corso en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cane Corso Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Cane Corso Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Cane Corso Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload