Home | Ontdek de Cane Corso kruisingen: alle mogelijkheden

Ontdek de Cane Corso kruisingen: alle mogelijkheden

⏱ Leestijd: 5 minuten

Wel wordt een cane corso gemixt met andere hondenrassen. Dit is niet zo heel gek, want dit gebeurt al vele jaren. Over het algemeen gebeurt dit vrij weinig met dit ras omdat de cane corso zo’n grote hond is. De puppy heeft dan innerlijke kenmerken, maar ook fysieke kenmerken van allebei zijn ouders.

Een cane corso wordt daarom niet heel veel gemixt met een hele kleine hond zoals de teckel.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cane Corso nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cane Corso!

Alle Cane Corso kruisingen op een rij

De blue blood cane corso

Dit is een mix tussen een cane corso en een alapaha blue blood bulldog. De alapaha blue blood bulldog is een heel zeldzaam ras en is bijna uitgestorven. Het is een grote, krachtige bulldog met hangende oren en een brede kop. Qua uiterlijk lijkt de alapaha blue blood bulldog dus best wel op de cane corso en de kruising hiervan lijkt daardoor op allebei de ouders.

Omdat ze vroeger allebei veel werden gebruikt als waakhond, is deze mix ook een goede waakhond. Hij zal zijn uiterste best doen om zijn baasje te beschermen en om het huis te bewaken. Een vreemde zal dus niet gemakkelijk de tuin of het huis in kunnen lopen zonder opgemerkt te worden door de hond, die vervolgens luid zal gaan blaffen.

De blue blood cane corso is een moeilijke kruising om te vinden omdat het een zeldzame mix betreft. Je hebt dus veel geluk als je zo’n mooie hond hebt!

De Amerikaanse pit corso

Als je een cane corso mixt met een Amerikaanse pitbull terrier dan krijg je een Amerikaanse pit corso. Het zijn allebei grote, gespierde honden dus de Amerikaanse pit corso is dat ook. Door hun grootte zijn ze perfect voor leuke avonturen samen met het baasje. Ze kunnen verschillende kleuren hebben, zoals zwart of bruin.

Vroeger werden zowel de Amerikaanse pitbull terrier als de cane corso veel gebruikt als waakhonden. Ze kunnen goed jagen en zijn erg beschermend en bewakend over hun terrein en hun baasjes. De Amerikaanse pit corso is dus de ideale waakhond die erg loyaal is naar zijn baasje. Let er wel op dat deze hond veel haar verliest.

Het kan verstandig zijn om regelmatig zijn vacht te borstelen zodat je hele huis niet onder de hondenharen zit.

Let op: Alle mogelijke kruisingen met een Cane Corso (en vele andere thema’s) worden ook uitgebreid behandeld in Cane Corso Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

De cane corxer

De cane corxer is een kruising tussen de cane corso en de boxer. Dankzij zijn gespierde bouw en zijn temperament wordt deze mix wereldwijd veel gebruikt als politiehond of als legerhond. Je kunt de hond natuurlijk ook goed trainen zodat hij een lieve gezinshond wordt. Het kan je beste vriend worden en hij vindt het heerlijk om flink te spelen met zijn baasjes. Hij vindt het ook fijn om veel te bewegen en gaat graag mee wandelen of hardlopen.

Een leuk weetje over de cane corxer: vroeger tijdens de oorlog werd zowel de cane corso als de boxer gebruikt als boodschapper. Ze droegen dan bijvoorbeeld munitie of andere benodigdheden.

De Italiaanse dog

Wanneer je de Deense dog met de cane corso mixt, dan krijg je de Italiaanse dog. De naam wordt wordt afgeleid van de herkomst van de cane corso, die in Italië ligt. De Deense dog is, net zoals de cane corso, een hele grote hond. De Italiaanse dog is dat dus natuurlijk ook.

Let er dus op dat je genoeg ruimte heb voor dit beestje zodat hij zijn ding kan doen en genoeg beweging heeft. Als dit niet het geval is, kan hij erg onrustig worden. Als je een groot huis hebt met een grote tuin, dan is dit de perfecte hond voor jou.

De Italiaanse dog kan wel negentig centimeter groot worden en bijna zestig kilo zwaar worden. Ondanks zijn grootte is het verder een hele lieve en zachtaardige hond. Hij wordt daarom ook wel eens de grote vriendelijke reus genoemd. De Italiaanse dog ziet er misschien wel groot en gevaarlijk uit, maar het is een hele lieve gezinshond. Het is net alsof je een tweede vader in huis hebt die het gehele gezin beschermd.

De labrador corso

De labrador corso is een mix tussen de cane corso en de labrador. De labrador is een echte waterrat en de labrador corso heeft dit overgenomen. Hij zal het dan ook heerlijk vinden om tijdens het wandelen even een rivier in te springen om zwemmend verder te gaan. Het lichaam van de labrador is erop gebouwd om goed te kunnen zwemmen en hierdoor kan de labrador corso ook erg goed zwemmen.

Als puppy kan hij nog redelijk onhandig zijn en wil hij graag op een wilde manier spelen. Let er dus op dat hij hier ook de ruimte voor heeft. Ook is het verstandig om een oogje in het zeil te houden wanneer jonge kinderen met de puppy gaan spelen. Het is redelijk gemakkelijk om de labrador corso te trainen omdat ze erop gebrand zijn om het hun baasje zo goed mogelijk naar de zin te maken. Hierdoor luisteren ze erg goed en doen ze braaf wat hen wordt opgedragen.

De rotticorso

Als je de rottweiler en de cane corso met elkaar mixt dan krijg je een hele lieve waakhond met de naam rotticorso. Het is een echte werkhond, net als zijn beide ouders, en vindt het dan ook heerlijk om een taakje te hebben waar hij zich vol op kan focussen en waar hij druk mee bezig is.

De rotticorso is heel erg loyaal naar zijn baasje toe en wil het ook graag goed doen. Hierdoor is hij vrij gemakkelijk om te trainen. Als je dus liefdevol en zorgzaam met je hond omgaat, dan zul je een hele lieve en aanhankelijke vriend erbij hebben. De rotticorso heeft wel de juiste training nodig, anders zou hij agressief kunnen worden. Daarom is deze hond niet altijd geschikt voor iemand die nog nooit eerder een hond heeft gehad.

Leer alles over de mogelijke kruisingen met een Cane Corso

Wil je álles leren over de mogelijke kruisingen met een Cane Corso? Bekijk dan ook het Cane Corso Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

De Duitse corso

Als je de Duitse herder mixt met de cane corso, dan krijg je een Duitse corso. Hij kan een beetje moeilijk zijn om te trainen, maar hij is wel heel waakzaam en loyaal naar zijn baasje toe. Met zo’n stoere hond naast je, hoef je je geen zorgen te maken om lastig gevallen te worden.

Je kunt de Duitse corso rustig op laten groeien met kleine kinderen, maar hij heeft dan wel goede training nodig. Je kunt ze ook gebruiken als waakhond. Verder vinden ze het fijn om veel te bewegen en om veel ruimte te hebben. Zorg dus dat deze grote hond zijn energie kwijt kan.

De cane corso husky mix

Als je lieve hond opzoekt in het woordenboek, dan vind je een foto van deze prachtige mix. Het is een slimme en enthousiaste hond die niet veel training nodig heeft. Hij leert namelijk erg snel en doet altijd wat van hem verwacht wordt. Hierdoor is deze mix een uitstekende keuze wanneer je nog nooit een hond hebt gehad.

De husky heeft veel beweging nodig, net als de grote cane corso. Bij een kruising van deze twee rassen is dat dus niet anders. Hij vindt het heerlijk om lange wandelingen te maken. Zorg ervoor dat hij ook in de tuin genoeg ruimte heeft om te bewegen. De cane corso husky mix heeft namelijk meer beweging nodig dan de gemiddelde hond.

De cane cordle mix

Als je een poedel mixt met een cane corso, dan krijg je de cane cordle. Deze hond heeft erg veel energie dankzij zijn ouders, die allebei ook erg actief zijn. Ze hebben een dikke vacht en deze gaat gepaard met een hele lieve persoonlijkheid. Hij zal het heerlijk vinden om deel van het gezin uit te maken. Niet alleen zijn ze heel loyaal en beschermend tegenover hun baasje, maar ze vinden het ook heerlijk om te spelen. Zorg dus dat je hier de ruimte voor hebt, in huis of in de tuin.

Iets anders waar deze mix van houdt, is om heerlijke lange wandelingen te maken. Hij moet namelijk zijn energie wel ergens kwijt kunnen, want anders zal hij je niet met rust laten in het huis. De cane corso heeft natuurlijk een korte vacht, maar dankzij de poedel heeft de mix een iets langere vacht. Wel is het een grote hond en zijn de oren ook iets langer dan die van de cane corso.

De cane corso border collie mix

Als je twee hele loyale en hardwerkende honden met elkaar mixt, dan krijg je een hond die perfect is voor een gezin. Hij vindt het heerlijk om met kinderen te spelen, maar zal er ook alles aan doen om het gezin te beschermen. De border collie is van nature erg vriendelijk, terwijl de cane corso iets agressiever kan zijn.

Dankzij deze twee verschillende persoonlijkheden, krijg je een hele lieve hond. Ze willen heel graag hun baasje tevreden houden en zullen alles doen dat hen gevraagd wordt.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Cane Corso?

Bekijk dan het Cane Corso Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

De Cane Corso Formentino 

De Cane Corso Formentino is een indrukwekkend en majestueus ras, met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het oude Rome. Oorspronkelijk gefokt als een veelzijdige werkhond, staat de Formentino bekend om zijn kracht, moed en loyaliteit. Met zijn imposante...

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cane Corso wilde weten in één compleet e-book!”

Cane Corso Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Cane Corso!

  • Wil je een Cane Corso kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cane Corso zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cane Corso trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cane Corso de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cane Corso en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cane Corso Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Cane Corso Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Cane Corso Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload