Home | Een Cane Corso kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

Een Cane Corso kopen.. de ultieme gids (puppy of volwassen)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Het kopen van een hond is niet een beslissing die je in één keer maakt. Er komt dan ook een hoop bij kijken. Je koopt een hond niet ‘eventjes’, want je zit hier jarenlang aan vast. Je moet hier niet alleen mentaal klaar voor zijn, maar ook financieel. Als je dan eindelijk hebt besloten dat je een hond wil, komt de volgende vraag: welk ras wil je kopen en waar ga je deze dan kopen?

Er zijn verschillende plekken waar je een Cane Corso kunt kopen, maar wat is nou de beste plek en waar moet je allemaal op letten? Je leest het allemaal hier.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cane Corso nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cane Corso!

Waarom een Cane Corso kopen?

Over de reden waarom je een Cane Corso zou moeten kopen, kunnen we heel kort zijn: het is namelijk gewoon een hele leuke hond! Het is niet alleen een huisdier, maar ook een huisgenoot en je beste vriend. Hij vindt het heerlijk om samen te spelen, om een lange wandeling te maken en om zijn baasje te bedienen.

Het is de ideale waakhond en kan je zelfs helpen bij werkzaamheden op een boerderij. Een Cane Corso is wel een zelfverzekerde, grote en sterke hond. Het is dus belangrijk dat het baasje consequent de leiding geeft, want dit ras wil nog wel eens dominant zijn. Een Cane Corso is dus niet voor iedereen weggelegd en vooral niet voor mensen die nog geen ervaring hebben met het hebben van een hond.

Adopteren van een Cane Corso

Je kunt een puppy kopen, maar je kunt natuurlijk ook een iets oudere Cane Corso adopteren. Deze passen dan bijvoorbeeld niet meer in het gezin, het baasje is overleden of de eigenaren moesten verhuizen en de hond kon niet mee. Deze honden vind je meestal in het asiel.

Er wordt wel eens gedacht dat er iets mis is met de honden die ter adoptie aan worden geboden, maar dat hoeft zeker niet zo te zijn. Regelmatig ligt de oorzaak juist bij het baasje en niet bij de hond. Door een Cane Corso te adopteren, geef je hem een kans op een tweede leven.

Er zitten zelfs nog wat voordelen verbonden aan het adopteren van een volwassen Cane Corso! Zo zijn deze honden meestal al helemaal zindelijk, afgericht en getraind. Dat is erg handig, want dan hoef jij dit dus niet meer te doen. Het zindelijk maken van een hond kost meestal veel tijd en energie.

Het kan erg frustrerend zijn wanneer je hond maar binnen blijft plassen, dus het is erg fijn als dit jou bespaard kan blijven. Bovendien kost een puppytraining ook veel geld en veel tijd. Dit werk is dus al allemaal voor jou gedaan!

Let op: Het kopen of adopteren van een Cane Corso (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Cane Corso Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een Cane Corso puppy kopen

De meeste mensen kiezen echter voor een puppy en dat is natuurlijk ook helemaal niet zo gek. Naast het feit dat ze nou eenmaal heel schattig zijn, is het ook gewoon leuk om je hond vanaf zijn jonge jaren mee te maken en op deze manier heb je er ook zo lang mogelijk plezier van. Je kunt een puppy kopen via Marktplaats of via een fokker.

Allebei de manieren hebben zo hun voor- en hun nadelen.

Bij Marktplaats heb je in de meeste gevallen al wat sneller een puppy die je op kunt halen, omdat er dan meer aanbod is. Bovendien betaal je hier ook minder dan bij een erkende fokker. Het nadeel van een Cane Corso kopen via Marktplaats is echter dat je niet zo goed weet van wie je een puppy koopt.

Je kunt namelijk te maken hebben met een broodfokker die zieke honden verkoopt en net doet alsof ze gezond zijn, alleen maar om geld te verdienen. Dit komt helaas nog steeds voor en dan moet je na een korte tijd je puppy alweer in laten slapen omdat hij helaas te ziek is. 

Bij een erkende fokker duurt het dus meestal wat langer en betaal je ook meer geld voor je puppy, maar je weet dan wel zeker dat je echt een gezonde Cane Corso koopt die zorgvuldig is gefokt. Deze fokkers zitten namelijk aangesloten bij een rasvereniging.

Ze hebben echt het beste voor met hun honden en willen hen ook niet uitputten, wat ook meteen de reden is dat ze niet altijd een nestje hebben. Gemiddeld betaal je voor een Cane Corso tussen de €800,- en de €1200,-. Als een fokker meer vraagt, kun je beter verder zoeken.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Cane Corso

Overweeg je een Cane Corso te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Cane Corso Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Waar moet je op letten bij de aanschaf?

Het belangrijkste waar je op moet letten wanneer je een puppy koopt, zijn de intenties van de verkoper. Zorg dat je zeker weet dat je te maken hebt met een fokker die goede bedoelingen heeft. In een advertentie zie je vaak dezelfde standaard teksten die de mensen willen horen.

Een gezondheidsverklaring zegt ook niet zoveel meer tegenwoordig, want deze kan gewoon vervalst worden. Het is dus belangrijk dat je echt in gesprek gaat met de verkoper en dat je eventueel zelf nog op onderzoek uit gaat.

Kijk bijvoorbeeld of het nestje ook nog op een andere website aangeboden staat. Let ook op de ouders van het nestje en vraag eventueel naar de stamboom. Een fokker die je kunt vertrouwen zal heel open zijn over zijn manier van werken en zal je zonder enige moeite alle informatie geven die je nodig hebt.

Hij zal jou zelfs vragen terug stellen omdat hij ook wil dat zijn honden op een goede plek terecht komen. Als je het niet helemaal vertrouwt, kun je beter verder zoeken naar een ander nestje.

Wat komt er nog meer bij kijken?

Een hond kopen is natuurlijk heel erg leuk, maar houd er rekening mee dat er nog veel meer bij komt kijken. Zo moet je ook betalen voor een puppytraining, inentingen en spullen die je nodig zult hebben zoals een riem, bakjes om uit te eten, een mand en wat snoepjes.

Daarnaast moet je natuurlijk ook de rest van zijn leven eten blijven kopen en van tijd tot tijd naar de dierenarts gaan. Bedenk dus of je wel echt klaar bent voor een hond, want je zit hier zo’n tien jaar aan vast.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Cane Corso?

Bekijk dan het Cane Corso Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cane Corso wilde weten in één compleet e-book!”

Cane Corso Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Cane Corso!

  • Wil je een Cane Corso kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cane Corso zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cane Corso trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cane Corso de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cane Corso en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cane Corso Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Cane Corso Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Cane Corso Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload