Home | Cane Corso herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

Cane Corso herplaatsen: lees hier hoe een herplaatsing werkt (+ tips)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Cane Corso is natuurlijk een erg leuke hond, maar helaas is het niet voor iedereen een geschikt huisdier. Hij is dan wel heel lief, speels en een ideale waakhond, toch zijn er nog altijd mensen die ervoor kiezen om hun hond weer weg te doen.

Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat mensen gaan verhuizen en hun hond niet mee kan of omdat ze om de een of andere reden niet meer voor hun hond kunnen zorgen. Je kunt er dan voor kiezen om je Cane Corso te herplaatsen.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cane Corso nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cane Corso!

Wat is een herplaatsing?

Bij een herplaatsing wordt je Cane Corso een iemand anders verkocht. Je hond gaat dan dus verhuizen naar een nieuwe eigenaar. Zo’n herplaatsing kun je in principe zelf regelen, maar het is ook mogelijk om hier hulp voor in te schakelen. Je kunt hiervoor terecht bij een rasvereniging, maar ook bij de fokker waarbij je je hond hebt gekocht.

Er zijn ook websites of organisaties die jou willen helpen in het herplaatsen van je hond. Ze kunnen je dan helpen om een nieuwe en geschikte baas te zoeken voor je Cane Corso.

Het kan een erg moeilijke keuze zijn om voor een herplaatsing te gaan. Dit betekent namelijk lang niet altijd dat de hond je niet bevalt of dat je geen zin meer hebt om voor je hond te zorgen. Het kan ook zo zijn dat je eigenlijk helemaal geen afscheid wil nemen van je Cane Corso, maar dat je geen andere keuze hebt.

Op zulke momenten is het belangrijk dat je je verantwoordelijkheid neemt. Als je hond namelijk om een bepaalde reden niet meer gelukkig is of jij kunt er niet meer goed voor zorgen, dan is een herplaatsing wellicht de enige juiste optie voor jullie allebei.

Redenen om te kiezen voor een herplaatsing

Er zijn verschillende redenen om je Cane Corso te herplaatsen. Misschien kun je om persoonlijke redenen niet meer voor je kat zorgen. Zo kun je bijvoorbeeld langdurig ziek worden waardoor je niet meer voor je hond kan zorgen. Zeker bij een Cane Corso is het belangrijk dat hij veel naar buiten kan en regelmatig een wandeling gaat maken zodat hij zijn energie kwijt kan.

Het kan ook zo zijn dat je gaat verhuizen, bijvoorbeeld naar het buitenland of naar een woning waarbij het niet mogelijk is om een hond mee te nemen.

Misschien verandert je financiële situatie wel, waardoor je niet meer voor je hond kunt zorgen. Een hond kost immers veel geld omdat je elke keer eten moet blijven kopen en minstens één keer per jaar naar de dierenarts moet.

Let op: Het kopen of adopteren van een Cane Corso (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Cane Corso Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Wat moet je niet doen bij het herplaatsen

Een herplaatsing is natuurlijk al heel vervelend, zowel voor jou als je hond. Het is daarom belangrijk dat je dit zo goed mogelijk aanpakt zodat je hond hier niet twee keer de dupe van wordt. Je kunt natuurlijk een advertentie plaatsen op Facebook om te kijken of er iemand in je kenniskring is die interesse heeft in een Cane Corso. Het nadeel hiervan is dat je nooit weet waar de advertentie overal terecht komt en wie er op gaat reageren.

Je wilt natuurlijk niet hebben dat je hond dan uiteindelijk bij een eigenaar terecht komt die niet goed voor hem zorgt of dat hij uiteindelijk alsnog in het asiel eindigt. Daar komt ook nog bij kijken dat er op social media eerder impulsaankopen worden gedaan, waardoor de nieuwe eigenaar van je hond later misschien spijt kan krijgen van zijn keuze.

Wees ook eerlijk over de reden waarom je je Cane Corso wil herplaatsen. Hiermee voorkom je namelijk dat zijn nieuwe baasje ook weer snel van zijn hond af wil. Als jij ervoor kiest om jouw hond weg te doen omdat hij te druk was rondom je pasgeboren baby en dit voor stress zorgde, dan kun je dit gewoon vermelden.

Je kunt dan namelijk op zoek gaan naar een baasje in een rustige omgeving. Anders loop je het risico dat mensen je hond kopen die bijvoorbeeld een kinderwens hebben en dan lopen zij binnen een aantal jaar tegen hetzelfde probleem aan, waardoor de hond opnieuw herplaatst moet worden.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Cane Corso

Overweeg je een Cane Corso te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Cane Corso Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken

Redenen om te kiezen voor een herplaatste Cane Corso

Wanneer een Cane Corso herplaatst wordt, is dit waarschijnlijk geen puppy meer maar een hond die wat ouder is. Als je dus op zoek bent naar een wat oudere hond, dan is dit misschien wel een goede optie voor jou. Mensen willen meestal het liefste een puppy en kijken daardoor niet meer naar een oudere Cane Corso, terwijl dit juist ook weer voordelen kan hebben.

Uiteraard is het voor de hond ook heel fijn, omdat hij weer een nieuw baasje heeft. De reden waarom de hond weg moet, hoeft namelijk niet altijd aan de hond te liggen.

Het grootste voordeel van het kopen van een oudere hond, is dat je hem zelf niet meer hoeft te trainen. Hij is al helemaal zindelijk, afgericht en goed getraind. Dit hoef jij dus allemaal niet meer te doen! Dat scheelt je niet alleen een hoop tijd en moeite, maar ook een hoop geld. Zo’n puppytraining kan namelijk best wel wat geld kosten.

Daarnaast kan het ook heel frustrerend zijn om een puppy groot te brengen omdat hij niet altijd even goed luistert. Ongelukjes horen er nou eenmaal bij, of dat nou plassen in huis is of het kapot bijten van je favoriete schoenen. Wanneer je kiest voor een oudere Cane Corso, kun jij deze fase dus mooi skippen!

Dit moet je doen als je een Cane Corso wil adopteren

Er zijn verschillende websites waar je een volledig overzicht kunt vinden van alle honden die ter adoptie aangeboden worden, zoals www.ikzoekeenbaas.nl of www.verhuisdieren.nl. Wanneer je een Cane Corso ziet die jou wel bevalt, kun je een ontmoeting inplannen. Alleen op deze manier kun je er namelijk achter komen of de hond goed bij jou past.

Kijk ook altijd goed naar het adoptiecontract, want hier staan meestal wel een aantal regels in. Teken nooit een contract waar je niet helemaal achter staat.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Cane Corso?

Bekijk dan het Cane Corso Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cane Corso wilde weten in één compleet e-book!”

Cane Corso Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Cane Corso!

  • Wil je een Cane Corso kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cane Corso zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cane Corso trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cane Corso de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cane Corso en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cane Corso Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Cane Corso Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Cane Corso Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload