Home | Maak kennis met de Cane Corso in het grijs (lang artikel)

Maak kennis met de Cane Corso in het grijs (lang artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Cane Corso is een hondenras dat uit het zuiden van Italië komt. Vroeger werd het vaak gebruikt als waakhond die het land of het vee moest beschermen tegen dieven en wolven. Cane betekent dan ook hond en Corso betekent landgoed omheind met een hek. Cane Corso betekent dus een hond die het landgoed beschermt.

Deze prachtige hond kom je tegen in verschillende kleuren, waaronder de kleur grijs. Het kleurenpatroon is meestal wel ongeveer hetzelfde en hier kun je het ras dan ook aan herkennen. In dit artikel lees je alles over de grijze variant van de Cane Corso.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cane Corso nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cane Corso!

Grijze of blauwe Cane Corso?

Een Cane Corso kan voorkomen in veel verschillende kleuren. Zo heb je een zwarte, bruine, blonde en grijze variant. Als dit ras beschreven wordt, staat er echter ook wel eens dat de honden een blauwe vacht kunnen hebben. Hier wordt dan dezelfde kleur mee bedoeld als de grijze kleur van de Cane Corso.

Blauw is een benaming die ook vaak gebruikt wordt voor deze kleur, maar het lijkt meer op grijs. Je kunt dit een beetje vergelijken met de kleur blue merle. Dit is een kleur die ook wel eens voorkomt bij hondenrassen.

Merle betekent dat het een vervaging is van een andere kleur, waardoor er een iets lichtere kleur ontstaat. Blue merle slaat op een zwarte kleur die is vervaagd, waardoor het meer een grijze kleur wordt. Het wordt dan wel grijs, maar het wordt wel blauw genoemd.

Je zou kunnen zeggen dat het grijs is met een blauwe onderlaag. Een blauwe Cane Corso heeft dus niet lichtblauwe of een fel blauwe kleur, maar meer een grijsblauwe kleur. Wanneer je dit zegt, zal iedereen snappen wat je bedoelt. Niemand zal denken dat je een hond hebt die een babyblauwe kleur vacht heeft.

Toch wordt er voor de handigheid vaak grijs gezegd, omdat de kleur hier immers op lijkt en iedereen dan meteen weet wat je bedoelt. Het maakt verder voor het karakter of de prijs niets uit welke kleur vacht hij heeft. Zo is een grijze Cane Corso net zo duur als een zwarte Cane Corso en zijn ze ook even lief. In een advertentie zul je meestal merken dat een grijze Cane Corso aan wordt geduid als een blauw/grijze hond.

De Cane Corso en zijn kleurenpalet

De Cane Corso heeft dus van zichzelf een mooie, glanzende vacht die verschillende kleuren kan hebben. Dit varieert van zwart tot bruin en dus tot grijs. Meestal is de kleur van de vacht niet helemaal grijs, maar is er ook nog een andere kleur aanwezig. Hij mag namelijk ook nog een aantal witte vlekken hebben.

Deze komt meestal voor op de borst en het gaat dan om een lange, verticale vlek, maar hij kan ook juist wat kleiner zijn. Hij is wel meestal langer dan dat hij breed is. Deze witte vlekken kunnen ook op de neusbrug en op de voeten voorkomen.

Je hebt Cane Corso’s die verder één kleur hebben, maar je hebt ook nog gestroomde honden. Dit wordt ook wel gestreept genoemd, want er zijn dan verschillende kleuren te zien in de vacht die de vormen hebben van langwerpige strepen. Zo kun je hond bijvoorbeeld een zwarte en een bruine kleur hebben.

Bij een grijze Cane Corso die gestroomd is, zie je echter niet echt dat hij verschillende kleuren heeft waar grijs er dan eentje van is. Het is dan juist meer dat je hond verschillende tinten grijs heeft in zijn vacht die elkaar afwisselen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Cane Corso wordt ook uitgebreid behandeld in Cane Corso Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Dit zie je niet bij een grijze Cane Corso

Er zijn ook een aantal dingen die voorkomen bij een Cane Corso, maar niet bij elke kleurvariant. Dit ras heeft bijvoorbeeld ook nog een masker op zijn kop waar je hem aan kunt herkennen. De neus en de bovenlippen zijn dan zwart van kleur. Deze mag niet verder komen dan de ogen van de hond.

Echter is dit alleen maar het geval bij bruine of bij gestroomde Cane Corso’s. Een grijze Cane Corso heeft dus geen masker op zijn gezicht.

Zo verzorg je de vacht van je grijze Cane Corso

Een grijze vacht bij een Cane Corso is heel erg mooi en deze wil je natuurlijk ook zo mooi mogelijk houden. Dat kun je al heel simpel doen door je hond goed te verzorgen. Van zichzelf glanst zijn vacht heel erg en er zijn verschillende dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat dit ook zo blijft.

Als je de vacht van je hond namelijk niet goed verzorgt, kan hij dof worden of kan hij gaan stinken. Dat wil je natuurlijk niet, voor zowel jezelf als voor je hond. Een gezonde vacht zorgt ervoor dat je hond er niet alleen mooier uit ziet, maar ook heel gezond. Wanneer de vacht er niet meer goed uit ziet, ondanks dat je hem goed verzorgt, kan dat een teken zijn van een slechte gezondheid van je hond. Ga in dit geval altijd even langs de dierenarts om dit te checken.

Leer alles over jouw lieve Cane Corso

Wil je álles leren over jouw Cane Corso? Bekijk dan ook het Cane Corso Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond.

Klik hier om het boek te bekijken

Ten eerste kun je de vacht van je Cane Corso regelmatig wassen. Die doe je gewoon in bad of onder de douche. Er zijn zelfs speciale kraantjes of badden voor honden waardoor het makkelijker wordt om ze te wassen! Zeker wanneer je hond net in de modder heeft gespeeld of jullie een lange wandeling door het zand hebben gemaakt, is het verstandig om hem even onder de douche te zetten zodat zijn vacht niet te vies wordt. Je kunt hier het beste lauwwarm water voor gebruiken en een speciale hondenshampoo die niet alleen zijn vacht, maar ook zijn huid goed verzorgt.

Natuurlijk moet je ook de vacht van je Cane Corso regelmatig borstelen. Het is het beste als je dit wekelijks doet, maar het liefste zelfs nog vaker. Zeker wanneer je hond in de rui is, kun je wel wat vaker borstelen. Op deze manier blijven oude, vieze haren niet in de vacht hangen. Borstel je hond wel buiten, want anders zit je natuurlijk binnen te kijken met al zijn haren!

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Cane Corso?

Bekijk dan het Cane Corso Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cane Corso wilde weten in één compleet e-book!”

Cane Corso Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Cane Corso!

  • Wil je een Cane Corso kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cane Corso zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cane Corso trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cane Corso de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cane Corso en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cane Corso Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Cane Corso Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Cane Corso Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload