Home | Bruine Cane Corso: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

Bruine Cane Corso: ontdek deze geweldig mooie hond (uitgebreid artikel)

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Cane Corso is een soevereine en statige hond met een Italiaanse afkomst. Lange tijd werd hij alleen hier gehouden, maar tegenwoordig is hij ook buiten Italië heel bekend en komt hij zo’n beetje overal ter wereld voor. Dit ras is vooral erg geschikt voor baasjes die erg sportief zijn, veel plek hebben in huis en rondom het huis en die wat honden ervaring hebben.

Er zijn verschillende kleuren Cane Corso’s te vinden, waaronder zwart en grijs. Een andere kleur die je ook tegenkomt, is de bruine Cane Corso. Kenmerkend aan dit ras is dat ze er allemaal ongeveer hetzelfde uit zien en dat er ook regels aan de kleuren zitten. In dit artikel lees je alles over de bruine Cane Corso.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Cane Corso nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Cane Corso!

Een bruine kleur bij jouw Cane Corso

Wanneer de mogelijke kleuren van de Cane Corso beschreven worden, is er bijna altijd een andere benaming voor de bruine kleur. Zo wordt natuurlijk het woord bruin gebruikt, maar je ziet ook vaak dat er geel, beige, fawn, blond, rood of tan wordt gebruikt. De tint van de kleur kan dan elke keer misschien net wat anders zijn, maar het lijkt eigenlijk gewoon op bruin. Dit kan dan dus een lichte of een donkere kleur bruin zijn.

Een Cane Corso heeft over het algemeen een zwart masker waar je hem aan kunt herkennen. Dit zwarte masker kan ook grijs van kleur zijn en het beslaat de voorkant van zijn kop. Dit is dus zijn neus, het gebied hier rondom en zijn lippen. Hierdoor krijgt hij een krachtig uiterlijk. Bij een zwarte Cane Corso zie je dit natuurlijk niet omdat de rest van zijn vacht dan dezelfde kleur heeft als het masker. Een lichtbruine hond heeft een donker masker. Deze mag dan niet voorbij de ogen komen.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Cane Corso wordt ook uitgebreid behandeld in Cane Corso Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Het kleurenpalet

De Cane Corso heeft van zichzelf een mooie glanzende vacht die dus verschillende kleuren kan hebben, waaronder verschillende tinten bruin. Ze zien er dan bijna allemaal hetzelfde uit en zijn bijna nooit over hun hele lijf helemaal bruin van kleur. Zo hebben ze meestal namelijk een witte, verticale streep op hun borst. Dit kan ook voorkomen op de voeten en de neus van de hond. Dit moet wel echt wit van kleur zijn en het mag bijvoorbeeld geen bruine kleur hebben.

Daarnaast kan een Cane Corso ook nog een gestroomde vacht hebben. Dit houdt in dat er verschillende tinten van een bepaalde kleur in de vacht van de hond zitten. Zo’n gestroomde vacht bestaat dus uit verschillende kleuren. Het kan dus zijn dat je Cane Corso zowel een zwarte als een bruine kleur heeft.

Het is dan wel altijd een donkere kleur bruin. Je zult dus niet een gestroomde Cane Corso zien die zwart en een lichte kleur bruin heeft in zijn vacht. Het zijn een soort vlekachtige, lange strepen en daarom wordt gestroomd ook wel gestreept genoemd.

Zo verzorg je op de juiste manier de vacht van je hond

Die mooie vacht van je Cane Corso moet natuurlijk ook wel goed verzorgd worden! Op deze manier kun je namelijk voorkomen dat de vacht gaat stinken of een doffe kleur krijgt. Van zichzelf heeft de Cane Corso een dikke, glanzende vacht. Hierdoor ziet hij er ook meteen heel gezond en mooi uit. Wanneer de vacht niet goed wordt verzorgd, kan die mooie glans weggaan. Dat wil je natuurlijk niet hebben! Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen om de vacht mooi te houden.

Ten eerste kun je hiervoor je hond regelmatig wassen. Dit is al een hele handige manier om ervoor te zorgen dat de vacht van je hond zijn glans behoudt. Vooral wanneer hij net door de modder heeft gerold of een lange wandeling in het zand heeft gemaakt, is een wasbeurt daarna wel op zijn plaats.

Op een bruine hond zie je dit misschien niet altijd even goed, maar wanneer je onder de douche staat en je ziet dat het water dat van je hond af helemaal bruin is, zul je hier toch wel blij mee zijn! Dit kun je het beste doen met lauwwarm water en door een speciale hondenshampoo te gebruiken. Laat deze goed inwerken op de huid zodat hij optimaal verzorgd wordt en je Cane Corso zal blijven stralen.

Leer alles over jouw lieve Cane Corso

Wil je álles leren over jouw Cane Corso? Bekijk dan ook het Cane Corso Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond.

Klik hier om het boek te bekijken

De Cane Corso heeft een redelijk dikke vacht die ervoor zorgt dat je hond goed beschermd is tegen weerselementen zoals de kou, maar ook tegen doorns in het bos, prikkeldraad of andere scherpe dingen. Dat is ook wel nodig, want je Cane Corso is een hele avontuurlijke hond die voor niets of niemand bang is en houdt ervan om op avontuur te gaan.

Hij kan dus nog wel eens krassen oplopen wanneer hij buiten is. Kijk dus na de wandeling altijd even of hij geen krasjes of andere wondjes heeft. Check vooral de ogen, oren en de rest van zijn gezicht. Als hij namelijk verwondingen op heeft gelopen, moet je deze goed in de gaten houden en eventueel schoonmaken. Ze kunnen namelijk ontstoken raken wanneer ze niet goed schoongemaakt worden en dat kan weer leiden tot infecties.

Zo houd je de bruine vacht van jouw Cane Corso stralend

Door uiterlijke verzorging houd je de vacht van je Cane Corso natuurlijk stralend, maar ook de innerlijke verzorging speelt een grote rol! Als je hond niet genoeg drinkt, niet de juiste voedingsstoffen binnen krijgt of ziek is, dan zie je dit ook al vrij snel aan zijn vacht. Deze kan dan namelijk dof van kleur worden of zelfs op sommige plekken uitvallen.

Om dit te voorkomen, moet je er dus voor zorgen dat je hond zo gezond mogelijk is. Zorg ervoor dat hij genoeg eet en drinkt zodat hij gezond en sterk blijft.

Merk je dat de vacht er anders uit ziet en glanst hij niet meer zo mooi? Dan kun je het beste naar de dierenarts gaan om te checken of er niet iets aan de hand is. Wie weet is hij wel ziek en wanneer je er snel bij bent, kan het natuurlijk ook zo snel mogelijk behandeld worden en gaat zijn mooie bruine vacht ook weer stralen.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Cane Corso?

Bekijk dan het Cane Corso Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cane Corso wilde weten in één compleet e-book!”

Cane Corso Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Cane Corso!

  • Wil je een Cane Corso kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cane Corso zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cane Corso trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cane Corso de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cane Corso en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cane Corso Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Cane Corso Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Cane Corso Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload