Home | De blauwe Cane Corso is een geweldige viervoeter

De blauwe Cane Corso is een geweldige viervoeter

⏱ Leestijd: 4 minuten

Een Cane Corso is over het algemeen vrij gemakkelijk te herkennen. Het is namelijk een hele evenwichtige hond die krachtig en groot is. Vooral zijn koppie is erg herkenbaar en dan voornamelijk zijn bovenlippen die over zijn onderlippen, en soms zelfs over zijn onderkaak, heen hangen.

Bij een Cane Corso denk je misschien meteen aan een grote, zwarte hond. Er zijn echter nog veel meer kleuren waarin dit ras voorkomt. Zo heb je bijvoorbeeld ook Cane Corso’s die blond, bruin, rood en grijs van kleur zijn. Kenmerkend aan dit ras is dat het bijna altijd een vast palet van kleuren heeft. In dit artikel lees je alles over de blauwe Cane Corso.

Blauwe of grijze Cane Corso?

Laten we beginnen met de kleur. Is het namelijk blauw of grijs? Sommige mensen zeggen een blauwe Cane Corso en andere mensen zeggen weer dat het een grijze Cane Corso is. De kleur lijkt misschien meer op grijs, maar officieel is het wel een blauwe Cane Corso. Dat is principe ook zo als je kijkt naar de kleur blue merle.

Een merle kleur is een vervaging van een andere kleur. Wanneer je hond een blue merle vacht heeft, is dit eigenlijk een soort vervaagd zwart. Het wordt dan dus grijs, maar wordt wel blauw genoemd. Een blauwe Cane Corso is dus niet felblauw of donkerblauw, maar hij heeft meer een grijsblauwe kleur. Het maakt verder voor de prijs of voor de karakter van het dier niets uit welke kleur vacht hij heeft. In een advertentie zul je vaak zien dat een blauwe Cane Corso aan wordt geduid als een blauw/grijze hond.

Het kleurenpalet van de Cane Corso

De Cane Corso heeft van zichzelf al een hele glanzende vacht. Deze kan dus verschillende kleuren hebben, zoals zwart, rood, verschillende tinten geel en blauw. De honden die beige van kleur zijn of die een gestroomde vacht hebben, hebben ook een donker masker op hun gezicht die niet voorbij de ogen mag komen.

Wel mag een Cane Corso witte vlekken op de borst, de neusbrug en op de voeten hebben. Vooral een witte langwerpige vlek op de borst zie je vaak terugkomen bij dit ras.

Het is dus bij een Cane Corso ook toegestaan om gestroomde varianten van kleuren te hebben. Dat betekent er verschillende tinten van een bepaalde kleur in de vacht zitten. Als je een blauwe Cane Corso hebt, dan heeft een stroomde hond verschillende tinten grijs in zijn vacht in de vorm van strepen. Gestroomd wordt daarom ook wel gestreept genoemd.

Let op: Alles wat je wilt weten over jouw Cane Corso wordt ook uitgebreid behandeld in Cane Corso Handboek. Je kan het handboek bekijken via deze link.

Zo verzorg je de blauwe vacht van een Cane Corso

Zo’n mooie vacht moet natuurlijk wel goed verzorgd worden. Op deze manier voorkom je namelijk dat de vacht dof wordt en dat hij gaat stinken. De Cane Corso heeft een dikke vacht met korte haren die er gelukkig voor zorgt dat je hond beschermd is tegen weerselementen zoals de kou en de felle zon.

Deze vacht moet je regelmatig wassen en zeker wanneer je hond net door de bossen heeft gelopen of lekker in de modder heeft gespeeld. Dit kun je het beste doen met lauwwarm water en met een speciale hondenshampoo die je goed op de huid in laat werken.

Op deze manier worden de huid en de vacht goed verzorgd en zal je Cane Corso blijven stralen. Een gezonde vacht zorgt er namelijk voor dat je hond er er ook meteen een stuk gezonder en mooier uit ziet.

Het is ook nodig om deze vacht regelmatig te borstelen, het liefste wekelijks. Je kunt hier in principe gewoon een normale borstel voor gebruiken, maar het is nog beter om een speciale hondenborstel te gebruiken. Vergeet ook zeker niet de plekjes achter de oren, de keel, de borst en de nek. Deze worden namelijk vaak over het hoofd gezien en niet goed meegenomen in de verzorging. Tijdens het borstelen is het belangrijk dat je van voor naar achteren toe werkt. Je gaat dan van de schouder naar de pootjes toe.

Vervolgens borstel je voorzichtig de buik in de richting van de ribbenkast. Tot slot borstel je de achterpootjes en de staart. Let er wel op dat je de staart voorzichtig borstelt omdat deze heel gevoelig kan zijn. Dit komt omdat het een verlengde is van de ruggengraat. Het borstelen van je hond kun je natuurlijk het beste buiten doen, anders komen al zijn haren in huis en dat wil je natuurlijk niet hebben.

De Cane Corso is een hele actieve hond en is nergens bang voor. Dit heeft hij te danken aan zijn verleden, toen het nog zijn taak was om het land en het vee te beschermen tegen dieven en wolven. Hij deinst dus nergens voor terug en gaat juist graag op onderzoek uit. Hij mag dan wel een dikke vacht hebben, het is wel nog altijd mogelijk dat hij krassen oploopt door doorns, prikkeldraad of andere scherpe voorwerpen.

Let er dus na de wandeling op dat je de vacht van de hond goed checkt op krassen en andere wondjes. Het kan namelijk zomaar zijn dat er krassen in zijn gezicht, ogen of oren komen. Als deze niet goed schoon gehouden worden, kunnen ze leiden tot infecties.

Leer alles over jouw lieve Cane Corso

Wil je álles leren over jouw Cane Corso? Bekijk dan ook het Cane Corso Handboek eens. In dit boek van 100+ pagina’s ontdek je namelijk alles over deze geweldige hond.

Klik hier om het boek te bekijken

Zo houd je de blauwe vacht stralend

Natuurlijk wil je ervoor zorgen dat de vacht van je Cane Corso er zo stralend mogelijk uit ziet. Op deze manier blijft namelijk zijn blauwe kleur er ook het mooiste uit zien. Dit doe je niet alleen door de vacht te verzorgen, maar ook door de rest goed te verzorgen.

Zorg er dus voor dat hij goed eet, dat hij de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en zorg er vooral ook voor dat hij genoeg drinkt. Wanneer een hond ziek is, kun je dit nog wel eens merken aan zijn vacht. Deze ziet er dan dof uit en kan zelfs gaan verkleuren.

Door er dus voor te zorgen dat je hond zo gezond mogelijk is, wordt hij minder snel ziek en blijft zijn vacht mooi glanzend en stralend. Indien de vacht er niet meer mooi blauw uit ziet, kun je het beste naar de dierenarts gaan.

Nog meer leren over jouw (toekomstige) Cane Corso?

Bekijk dan het Cane Corso Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. En je krijgt tijdelijk ook nog eens 4 gratis bonus boeken!

Klik hier om het boek te bekijken →

Recente artikelen

Onze laatste artikelen

We schrijven continu nieuwe artikelen. Deze artikelen zijn als laatste toegevoegd aan onze kennisbank.

“Wow! Alles wat ik over mijn lieve Cane Corso wilde weten in één compleet e-book!”

Cane Corso Handboek bevat 100+ pagina’s vol info en tips over jouw Cane Corso!

  • Wil je een Cane Corso kopen maar weet je niet waar je op moet letten?
  • Wil je jouw Cane Corso zo opvoeden dat hij lief, gehoorzaam en braaf is?
  • Wil je jouw Cane Corso trainen en probleemgedrag eenvoudig afleren?
  • Wil je jouw Cane Corso de beste verzorging, voeding en gezondheid bieden?
  • Ben je gek van Cane Corso en wil je er simpelweg álles over weten?

Herken je één van deze punten? Dan is het Cane Corso Handboek perfect voor jou.
100+ pagina’s vol informatie en tips. Nu met 4 gratis bonus boeken! 

Vorige maand 58 keer gedownload!

We denken dat je het Cane Corso Handboek interessant zal vinden.

Welkom hondenvriend!

100+ pagina's vol info, tips en tricks;

Nu met 4 gratis bonus boeken;

Meer dan 500 keer gedownload!

Bekijk het Cane Corso Handboek

100+ pagina's én 4 gratis bonussen!

500+ keer gedownload